Gheorghe Flutur a semnat contractul de execuție a modernizării drumului Mălini-Borca: Este o legătură către viitoarea autostradă A8 și pune în valoare întreaga zonă


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, miercuri, contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 209B Mălini-Iesle-Borca ce face legătura dintre județul Suceava și județul Neamț.

Lucrările vor fi executate de o firmă din județul Neamț, Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL Roznov care au în execuție și continuarea drumului în zona județului Neamț.

„Este o investiție așteptată de mult care leagă județul Suceava de județul Neamț pe o lungime de 14,6 kilometri, fiind drumul străbătut de Nichifor Lipan din romanul Baltagul de Mihail Sadoveanu”, a spus Flutur.

Lucrările vor costa 72,8 milioane de lei și vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării prin PNDL 2.

Drumul ar urma să fie finalizat în 28 de luni, în acest termen fiind inclusă și proiectarea, a menționat președintele CJ Suceava.

Drumul va avea o lățime de 8 metri cu acostamente de 0,75 metri fiecare, cu șanțuri pe 15,6 km, 63 de podețe, nouă poduri noi și cinci poduri de reabilitat, vor fi nouă serpentine, ziduri de sprijin pe 6,7 kilometri. Drumul va avea panta maximă de 7 la sută.

„Acest drum va lega zona Fălticeni-Gura Humorului-Mălini de Borca-Poiana Largului- Borsec-Ardeal. Distanța de la Mălini până la Poiana Largului unde este prevăzută autostrada A 8 este de 67 de kilometri. Astăzi, dacă mergem de la Mălin prin Tg. Neamț spre Poiana Largului sunt 91 de kilometri. Scurtăm cu 24 de kilometri și este o perspectivă către viitoarea autostradă A8, dar și legătura cu zone turistice la fel de importante ca Mălini și mă refer la Lacul Bicaz, la zona Borsec, legătura spre Tg. Mureș”, a spus Flutur.

El a reamintit că a semnat și contractul pentru Panaci-Bilbor care face legătura dintre județul Suceava și Harghita, iar acum drumul care face legătura dintre județele Suceava și Neamț, cu punerea în valoare a comunei Mălini, comuna natală a lui Nicolae Labiș.

Președintele Flutur spune că realizarea acestui drum pune în valoare întreaga zonă, inclusiv domeniul schiabil de acolo, pensiunile turistice, agenții economici și înseamnă dezvoltare.


Intră acum și în grupul de