Gheorghe Flutur anunță că bugetul CJ Suceava pentru 2022 este unul al dezvoltării cu 413 milioane de lei alocate pentru investiții: Este un buget de 766 milioane de lei, mai mare cu peste 20 la sută față de cel din 2021


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că bugetul anului 2022 este unul al investițiilor și dezvoltării cu o alocare de 55 la sută pentru dezvoltare.

„Am lucrat, începând de luni, la bugetul pentru acest an pentru că la finalul anului trecut a fost aprobată Legea bugetului de stat pentru anul 2022. Este o veste foarte bună pentru că bugetul Consiliului Județean Suceava pentru anul 2022 este de 766 de milioane de lei, respectiv 153 de milioane de euro, fiind o creștere cu peste 20 la sută față de anul trecut. Este o creștere extrem de importantă și aș spune cu mult curaj că anul 2022 va fi anul dezvoltării, al investițiilor”, a spus Flutur.

El a precizat că ponderea este de 55 la sută din bugetul anului 2022 pentru pentru investiții și dezvoltare, subliniind că 413 milioane de lei vor merge pentru dezvoltare și 338 de milioane de lei pentru funcționare.

Flutur a spus că în anul 2022 sunt prevăzute investiții importante în domeniul infrastructurii de drumuri județene, că va continua modernizarea și dotarea Spitalului Județean Suceava și că se va dezvolta în continuare Aeroportul Suceava.

„Am luat măsurile necesare pentru asigurarea salariilor pentru toate unitățile din subordine, dar și realizarea de investiții la Direcția pentru Protecția Copilului, dar și la școlile speciale. Toate au lucrări de investiții și le-am asigurat finanțarea. Am cerut să-și acopere toate cheltuielile de funcționare, inclusiv cu norma de hrană, inclusiv cu cheltuielile legate de utilități și energie”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a menționat că Serviciul Salvamont va fi dotat în continuare cu echipamente pentru a răspunde așteptărilor populației și că se asigură finanțarea necesară și pentru celelalte entități din subordine, Muzeul Național al Bucovinei, Centru Cultural Bucovina, Biblioteca Județeană, dar și pentru ISU Suceava.

„Zilele următoare va fi postat pe site pentru consultare publică acest proiect de buget astfel încât la la sfârșitul lunii ianuarie, sau cel mai târziu la începutul lunii februarie să fie supus aprobării Consiliului Județean”, a declarat președintele Flutur.

El a subliniat că este un proiect de buget foarte curajos pe dezvoltare la care se adaugă marile proiecte pe care administrația județeană le are în vedere pe fonduri europene, reprezentând 35 la sută din buget.

„Sunt investiții curajoase. Avem foarte multă treabă și ne pregătim să deschidem noi proiecte și noi oportunități, inclusiv prin PNRR, întrucât noi sperăm să fie eligibile Consiliile județene atât în domeniul sănătății, al asistenței sociale, în domeniul turismului, al infrastructurii”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de