Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, anunță 12 programe în sprijinul IMM-urilor și turismului: Vor fi programe cu grupuri țintă bine definite, de la StartUp Nation pentru tineri până la investiții în domeniul schiabil


Intră acum și în grupul de

„Îmi propun ca în cursul acestui an să dăm drumul la 12 programe care să vină în sprijinul IMM-urilor, dar și al companiilor din turism”, a transmis Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, în cadrul întâlnirii de lucru desfășurate vineri, la Brașov, la care au participat membri ai Parlamentului României, reprezentanți ai autorităților locale, dar și ai mediului de afaceri din această zonă.

„Îmi doresc să întăresc dialogul social cu toți participanții din cadrul acestor întâlniri pentru conceperea de programe și proiecte care să ducă la dezvoltarea destinațiilor turistice atractive și a unui mediu antreprenorial competitiv pe termen lung, funcțional, din toate punctele de vedere. Astfel, îmi doresc ca anul acesta, pe lângă plata tuturor măsurilor restante, să punem în dezbatere 12 programe care să aibă grupuri țintă bine definite și a căror rezultate să vizeze în primul rând sustenabilitatea. De la programe precum StartUp Nation pentru tineri, până la investiții pentru domeniul schiabil, suntem în acel punct al dialogului social în care trebuie să definim clar politicile publice care vor sta la baza creării noilor linii de finanțare, naționale sau europene. Domeniul turismului este unul strategic, iar acest lucru trebuie să se reflecte și în alocările bugetare pe care acest minister le va gestiona”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu.

Subiectele care au fost abordate s-au concentrat pe poziționarea județului Brașov ca pol de dezvoltare pentru turismul românesc, fiind a doua destinație turistică din România, după Constanța. Problemele identificate au fost lipsa unui cadru legislativ coerent atât pentru incubatoarele de afaceri, cât și pentru organizațiile pentru managementul destinației. Totodată, necesitatea includerii unor tipuri de activități eligibile pentru digitalizarea IMM-urilor din turism și HoReCa, plus dezvoltarea infrastructurii în turism în programele gestionate de către toate agențiile de dezvoltare regională a fost un subiect intens dezbătut. O temă care a generat interes pentru mediul de afaceri din Brașov a fost finanțarea întregului domeniu schiabil, nu doar infrastructurilor pentru pârtii.


Intră acum și în grupul de