Flutur anunță că drumurile județene vor fi prioritatea anului 2022: Aproape jumătate din bugetul total al Consiliului Județean Suceava este destinat infrastructurii rutiere județene


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, într-o declarație de presă, că aproape jumătate din bugetul total al Consiliului Județean Suceava va fi destinat în anul 2022 pentru infrastructura rutieră județeană.

Astfel, din bugetul de 776 de milioane de lei al CJ Suceava pentru 2022, suma de 364 de milioane de lei este destinată drumurilor județene.

Suma reprezintă 88 la sută din alocarea de 415 milioane de lei pentru secțiunea de dezvoltare din bugetul anul 2022 al Consiliului Județean Suceava.

„Din total fonduri pentru dezvoltare 364 de milioane de lei vor merge pentru dezvoltarea de drumuri județene. Este un an în care Consiliul Județean Suceava își propune să atace cu foarte mult curaj drumurile județene care au mai rămas de modernizat”, a spus Flutur.

El a arătat că în acest an urmează să fie finaliate cele opt drumuri începute anul trecut, respectiv drumul de la Pleșa-Solonețul Nou, Izvorul Alb-Rarău, Slătioara-Codrii Seculari, Mălini-Slatina-Găinești, Vulturești-Hârtop, Rădăuți-Frătăuții Noi-Frătăuții Vechi-Bilca, Mușenița-Frătăuții Noi și Coșna-Teșna.

Totodată, o sumă importantă de bani va fi alocată pentru lucrări importante de reparații ale drumurilor județene din județ.


Intră acum și în grupul de