Flutur anunță începerea lucrărilor la Spitalul de Oncologie din Suceava, proiectarea pasajului subteran care să lege spitalul nou de spitalul vechi și dotări cu tehnologie de ultimă oră pentru SJU Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că în proiectul bugetului pentru Spitalul Județean Suceava pentru 2022 sumele propuse pentru dezvoltare cresc de patru ori față de anul trecut. Astfel, în 2022 vor fi alocate 33 de milioane de lei pentru dezvoltare față de 7,3 milioane în 2021.

„Începem Spitalul de oncologie”, a anunțat președintele Flutur care a emnționat că acesta va fi un spital cu 20 de paturi în curtea spitalului vechi.

Totodată, în buget sunt prevăzute sume de bani pentru dotări cu aparatură medicală între care trusă de videoscopie, ventilație și tratarea aerului pentru fluidizare medicală, fiind o tehnologie nouă, sală pentru stimulare cardiacă, investiții în spitalul de psihiatrie de la Burdujeni, reabilitarea instalației interioare de apă din spitalul județean, dar și o stație de clorinare.

Gheorghe Flutur a anunțat că în 2022 va începe proiectarea pasajului subteran între spitalul nou și spitalul vechi.

Mai mult, în acest an va fi amenajat un punct de operare aero-medical la Câmpulung Moldovenesc pentru operarea unui elicopter SMURD care să opereze pe teritoriul județului Suceava.


Intră acum și în grupul de