O noua captura impresionanta de tigari in vama Siret (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ziua de joi a fost una nefastă pentru doi cetăţeni ucraineni care au căzut în plasa lucrătorilor vamali şi a poliţiştilor de frontieră după ce au încercat să introducă în România peste 24.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Primul traficant prins este un tânăr de 27 de ani. După verificarea documentelor de călătorie organele de control au trecut şi la verificarea amănunţită a mijlocului de transport, un microbus marca “Mercedes”. Decizia se pare că a fost una foarte inspirată “fiind descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un locaş special amenajat după scaune şi până la peretele despărţitor al compartimentului de marfă, un număr de 11.700 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană” după cum ne-a declarat comisar Ilie Poroch – Seriţan.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns la doar câteva minute distanţă de primul caz, în Punctul de Trecere al Frontierei Siret s-a prezentat o altă persoană de sex masculin cu cetăţenie ucraineană, de 34 de ani, tot la volanul unui microbuz marca “Mercedes”. Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali nu s-au mai chinuit să caute prea mult ştiind deja unde se află amenajat compartimentul pentru ţigări. Aici au fost găsite acum peste 12.100 de pachete de ţigări de diferite mărci ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din judeţul Suceava şi nu numai.

“Întreaga cantitate de ţigări a căror valoare depăşeşte suma de 100.000 de lei a fost reţinută în vederea confiscării iar celor doi şoferi poliţiştii de frontieră le-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Totodată cele două microbuze în valoare de aproximativ 18.000 de euro au fost confiscate” a conchis Ilie Poroch.


Intră acum și în grupul de