A ajuns in puscarie dupa ce a accidentat mortal un copil de 14 ani


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 25 de ani din municipiul Vatra Dornei a ajuns în spatele gratiilor după ce a fost autorul unui grav accident de circulaţie, în urma căruia un copil nevinovat de doar 14 ani a murit în timp ce se plimba cu bicicleta.

Incidentul s-a petrecut la finele lunii trecute pe raza localităţii Vatra Dornei când şoferul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice şi pe fondul vitezei excesive a pierdut controlul maşinii la volanul căreia se afla, a intrat pe contrasens şi s-a urcat pe trotur unde a lovit din plin un minor ce se plimba cu bicicleta după care s-a izbit frontal de un stâlp din beton al unui gard ce împrejmuieşte o proprietate din zonă.

În urma impactului, copilul a murit pe loc iar echipa de descarcerare sosită de urgenţă la faţa locului s-a chinuit minute în şir să-l scoată pe şoferul nesăbuit din ghemul de fiare contorsionate în care se transformase autoturismul.

Imediat, tânărul de 25 de ani a fost transportat la spitalul din localitate cu traumatism cranio-cerebral acut deschis cu contuzie cerebrală, epistaxis oprit spontan, traumatism toraco-abdominal şi ambele membre inferioare la care se adaugă şi alte contuzii superficiale.

După ce a ieşit din spital şoferul s-a prezentat la poliţie însoţit de un apărător, dar existând probatoriul poliţiei s-a întocmit dosar penal tânărul fiind reţinut pentru 24 de ore.

Imediat avocatul a făcut recurs la decizie, iar judecătorii au decis schimbarea deciziei de reţinere în cea de cercetare în stare de libertate cu interdicţie de a părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.

Nici procurorii nu au stat degeaba astfel că pe parcursul zilei de vineri instanţa a revenit asupra deciziei hotărând ca şoferul imprudent care a ucis un copil în timp ce se afla la volan în stare de ebrietate să fie reţinut pentru o perioadă de 29 de zile.


Intră acum și în grupul de