Pana luni, Suceava se topeste


Intră acum și în grupul de

Sucevenii plecaţi în concediu se pot considera norocoşi. Cei rămaşi acasă însă vor trebui ca până cel puţin luni după-amiază să suporte temperaturi caniculare.

Considerat unul dintre anotimpurile cu temperaturi istorice în Bucovina cât şi în ţară, vara aceasta aduce sucevenilor în weekend noi valori termometrice maximale.

Pur şi simplu, până luni, Suceava se va topi la propriu autorităţile anunţând cod galben de caniculă. Conform informaţiilor meteorologilor, este vorba de caniculă prelungită, discomfortul termic sever înregistrând valori de peste 35 de grade Celsius.

În această situaţie, medicii se văd nevoiţi să tragă noi semnale de alarmă privind minimele măsuri pe care locuitorii trebuie să le ia în această perioadă. În primul rând, trebuie consumaţi minim doi litri de apă pe zi pentru evitarea deshidratării, nu este permisă expunerea prelungită la soare, hainele pe care le purtaţi trebuie să fie dintr-un material cât mai confortabil şi de culori deschise, iar persoanele cardiace trebuie să evite deplasările dacă nu sunt absolute necesare mai ales în intervalul orar 11:00 – 16:00.


Intră acum și în grupul de