Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Vămii Siret. Gheorghe Flutur: Intrăm în linie dreaptă cu modernizarea acestui obiectiv ceea ce va duce la reducerea timpilor de așteptare


Intră acum și în grupul de

Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Modernizarea biroului vamal de frontieră Siret, în vederea fluidizării traficului în punctul de trecere transnațională de pe frontiera de nord a României – DN2 (E85)”.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că de acum se intră în linie dreaptă în ceea ce privește modernizarea Vămii Siret.

El a explicat că s-au modificat indicatorii tehnico-economici atât din cauză că s-au modificat unele prețuri, dar și unele caracteristici ale proiectului.

„Prin această investiție se reduc timpii de așteptare în vamă atât pentru TIR-uri cât și pentru mașinile mici. Asta înseamnă că va crește traficul rutier în această zonă dinspre și spre Ucraina”, a spus Flutur.

Finanțarea obiectivului se va face din fonduri externe nerambursabile prin intermediul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2 (AP) „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient”, Obiectivul Specific 2.6 (OS)„Reducerea timpului de staționare la punctele de comunicare transnațională” și de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Finanțelor, precum și din alte surse legal constituite în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.


Intră acum și în grupul de