Trei bărbați implicați în accidente rutiere au fost reținuți de polițiștii suceveni. Doi dintre ei nu aveau permis, iar unul trecuse cu roata unui tractor peste propriul frate și a fugit de la locul accidentului


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a anunțat, marți, că în cursul zilei de luni alți trei șoferi suceveni au fost reținuți pentru infracțiuni rutiere, subliniind că deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care comit infracțiuni și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic.

Astfel, în cursul zilei de luni alți 3 bărbați au fost reținuți de către polițiști și au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru infracțiuni la regimul rutier. Un al patrulea tânăr implicat într-un eveniment rutier în cursul zilei precedente a fost prezentat instanței de judecată fiind emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Potrivit sursei citate, duminică la orei 20.30, un bărbat de 32 ani, din Marginea, a condus autoturismul pe D.C. 44, din  Sucevița în satul Voievodeasa, iar în calitate de pasageri în acest autoturism se aflau, două femei de 25 și 51 de ani.

La un moment dat, autoturismul condus de bărbatul de 32 de ani a intrat în coliziune cu un alt autoturism  ce se deplasa din sens opus, iar în urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, respectiv a pasagerelor din autoturismul condus de bărbatul de 32 de ani.

Imediat după producerea evenimentului rutier, până la sosirea echipajului de poliție și a amabulanței, conducătorul celuilalt autoturism a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de  „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului”, iar în urma activităților investigative desfășurate a fost identificat conducătorul autotursimului implicat, respectiv un bărbat de 31 de ani din comuna Frumușica din județul Botoșani care locuiește în Voievodeasa.

Acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

 Tot în cursul zilei de luni au fost continuate cercetările cu privire la evenimentul din data de 28.12.2021, orele 20:14, când patrula de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control autoturism ce avea direcția de deplasare dispre bld. 1 Mai către bld. Ana Ipătescu.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat din Bosanci care nu posedă permis de conducere.

Totodată, s-a constatat faptul că autoturismul mai sus menționat nu deține o poliță RCA obligatorie, în acest caz fiind reținute plăcuțele și certificatul de înmatriculare, fiind eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

În cursul zilei luni s-a dispus reţinerea suspectului de 25 ani din Bosanci pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie continuate cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Un alt caz este cel al unui bărbat care și-a accidentat propriul frate.

Astfel, duminică la ora 20.20, Poliția Suceava a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe DC 43D, se afla căzuta o persoana de sex masculin.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul SPR 5 Dărmănești care a identificat persoana căzută ca fiind un bărbat de 44 ani, din comuna Todirești.

La sosirea echipajului de poliție și al ambulanței bărbatul era confuz și a declarat ca este posibil să fi fost acroșat de un vehicul, fără a oferi date suplimentare.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de  „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului”.

La nivelul subunității s-a constituit echipă operativă complexă, formată din lucrătorii Biroului Rutier, care au efectuat cercetări în vederea identificării conducătorului auto vinovat de producerea accidentului.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, luni polițiștii Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier au identificat autorul accidentului, respectiv un bărbat de 29 ani domiciliat în Todirești, care nu este posesor de permis de conducere, fratele persoanei vătămate.

În urma cercetărilor efectuate s-au stabilit că duminică, în jurul orei 19:50, bărbatul de 29 de ani, fără a deține permis de conducere, a condus un tractor agricol, neînregistrat, pe drumul comunal 43 D, în interiorul localității Todirești transportându-l pe o scară improvizată pe fratele său de 44 de ani. La un moment dat, bărbatul de 44 de ani aflat sub influența băuturilor alcoolice, s-a dezechilibrat și a căzut de pe caroseria vehiculului, tractorul trecând cu roata dreapta spate peste membrul inferior drept al acestuia. După producerea accidentului de circulație, șoferul de 29 de ani și-a continuat deplasare către domiciliu, fără încuviințarea organelor de poliție.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul Poliției Suceava, Biroul Rutier pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Prin ordonanța din data de 17.01.2022 a organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului, acesta fiind întrodus în arest.


Intră acum și în grupul de