DSP Suceava a avizat centre de evaluare pentru Covid la SJU Suceava și spitalele municipale din Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat, joi, că a avizat centrele de evaluare propuse de Spitalul Județean Suceava și spitalele din Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc.

Astfel, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Sănătății privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor în contextul pandemiei COVID-19, în cursul zilei de miercuri specialiști din cadrul DSP Suceava au vizitat și analizat la fața locului, solicitările pentru înființarea centrelor de evaluare în structura unor unități sanitare cu paturi din județ.

Astfel, au primit aviz favorabil pentru înființarea CENTRULUI DE EVALUARE Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava,         Spitalul Municipal “Sf. Doctori Cozma și Damian” Rădăuți, Spitalul Municipal Fălticeni și Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

„Centrele de evaluare sunt structuri funcţionale organizate în unităţi sanitare cu paturi în care se acordă servicii medicale de tip spitalicesc – spitalizare de zi, destinate în vederea evaluării şi tratării pacienţilor confirmaţi cu COVID-19”, arată DSP Suceava.

Centrele de evaluare sunt organizate separat faţă de zona de spitalizare continuă şi spitalizare de zi non-COVID-19 cu acces facil la ambulatoriu, serviciul de primiri urgenţe, laboratoarele de investigaţii, cu respectarea criteriilor de organizare spaţial-funcţionale.

Centrele de evaluare au ca structură minimă: cabinet/cabinete de consultaţii, săli de tratamente, saloane/rezerve cu minimum 2 paturi pentru spitalizare de zi, spaţii administrative şi, după caz, laborator de analize medicale şi laborator de radiodiagnostic.


Intră acum și în grupul de