Gheorghe Flutur: “Nu pot admite o intarziere atat de mare!” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul zilei de miercuri şeful executivului judeţean, Gheorghe Flutur, a ţinut să facă o vizită de lucru neanunţată pe şantierul în care s-a transformat DJ 175 Vatra Dornei – Bilbor.

Preşedintele Consiliului Judeţean a dorit să vadă la faţa locului cum decurge activitatea la propriu şi nu mică i-a fost surpriza când a văzut că muncitorii, şi aşa puţini la număr, mai mult dormeau în orice colţişor cu umbră decât să se chinuie să respecte termenele impuse de contractele de execuţie semnate de societăţile câştigătoare a licitaţiei de execuţie a drumului.

Conform documentaţiei încheiate, la transformarea DJ 175 dintr-un drum aproape forestier în principala legătură rutieră cu vestul ţării participă trei societăţi sucevene, ConBucovina, Cominco şi Eurostrade, dar niciuna nu şi-a îndeplinit atribuţiile.

Prinşi pe nepregătite, diriginţii de şantier au dat din umeri când au fost nevoiţi să răspundă la întrebările adresate de şeful CJ Suceava, scuzele fiind mai mult decât penibile. Gheorghe Flutur s-a arătat total dezamăgit de situaţia în care se află lucrările şi de comportamentul angajaţilor societăţilor de construcţii.

“Trebuie să vă spun că astăzi (n.r. 18 august) mă declar total nemulţumit de constructori pentru că nu pot admite o întârziere atât de mare. Lumea se plânge în întreaga ţară că nu are de lucru şi aici avem trei companii din Suceava care în loc să se bucure că au de lucru, au întârziat nepermis de mult. Vor trebui să lucreze şi sâmbătă şi noaptea pentru că la începutul lunii octombrie drumul trebuie să fie gata”, a declarat la faţa locului Gheorghe Flutur.

Proiectul de realizare a drumului finanţat prin fonduri europene se ridică la valoarea de peste 9 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de