S-a urcat beat la volan si s-a ales cu dosar penal


Intră acum și în grupul de

Un şofer de 57 de ani s-a ales cu dosar penal după ce, fiind sub influenţa licorilor bahice, a dat cu maşina peste un mopedist.

Accidentul s-a petrecut pe DJ 209B, pentru verificări la faţa locului prezentându-se poliţiştii din cadrul Postului Mălini. În urma cercetărilor, s-a stabilit că după ce a consumat mai multe băuturi alcoolice bărbatul de 57 de ani a plecat cu maşina pe direcţia Mălini – Văleni. Nu a mers prea mult pentru că apăsând prea mult pedala de acceleraţie şi nepăstrând distanţa regulamentară faţă de un moped condus de o persoană de sex masculin în vârstă de 46 de ani din Mălini a intrat în coliziune cu acesta rezultând avarierea uşoară a celor două vehicule.

Din păcate însă când poliţiştii i-au pus pe cei doi participanţi la trafic să sufle în etilotest surpriza a fost maximă. Ambii bărbaţi se plimbau pe drumurile publice chiar dacă erau bine afumaţi.

Pentru mopedist rezultatul a fost de 0,93mg/l alcool pur în aerul expirat iar pentru şoferul autoturismului vinovat de producerea accidentului răspunsul a indicat 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform declaraţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Gabriel Pnţiru “conducătorul motoscuterului a fost sancţionat contravenţional pentru că a circulat pe drumurile publice aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, fără a poseda atestat şi fără a folosi casca de protecţie. În ce-l priveşte pe şoferul maşinii acesta s-a ales cu dosar penal”.


Intră acum și în grupul de