Prefectura Suceava: Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe drumurile naționale din județ

Prefectura Suceava a anunțat, luni dimineața, că în pofida ninsorilor din ultimele ore, toate drumurile naționale din județ sunt deschise traficului ca urmare a intervențiilor echipajelor de deszăpezire aparținând secțiilor de drumuri naționale Suceava și Câmpulung Moldovenesc.

Astfel, pe toate sectoarele de drum național din administrarea Secției de Drumuri Naționale Suceava circulația este asigurată în condiții de iarnă. Toate sectoarele de drumuri au partea carosabilă cu zăpadă frământată sub 1-2 cm, alternând cu porțiuni umede.

 S-a acționat pe parcursul zilei de ieri și a nopții cu 30 de utilaje de deszăpezire proprii și ale prestatorului de servicii, răspândindu-se 240 tone sare și 59 tone nisip, iar la ora publicării știrii se află pe trasee 24 utilaje.

Pe căile de circulație rutiere administrate de Secția Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc circulația este asigurată de asemenea în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, în pofida precipitațiilor sub formă de ninsoare care s-au înregistrat pe tot parcursul nopții. Carosabilul este umed pe DN 17, DN 2E și DN 17A, umed cu porțiuni de zăpadă frământată 0-1 cm pe DN 17 B și DN 18.

În ultimele 24 de ore s-a acționat pe toate sectoarele de drum național din administrare cu 31 utilaje dotate cu lamă și răspânditor și s-au consumat 658 tone sare și 112 tone nisip și o tonă clorură de calciu.

Situația este monitorizată permanent, se intervine în funcție de starea vremii și condițiile de trafic, a precizat sursa citată.