Aproape 400.000 de teste rapide au fost preluate de ISJ Suceava care a început distribuirea lor în centrele zonale


Intră acum și în grupul de

Peste 392 000 de teste rapide pe bază de salivă, destinate testării preșcolarilor, elevilor și personalului angajat din învățământul preuniversitar sucevean,  au fost preluate duminică dimineață de reprezentanții  Inspectoratului Școlar Județean Suceava, o parte dintre acestea fiind deja distribuite în centrele zonale din Câmpulung Moldovenesc, Suceava și Fălticeni.

Inspectorul școlar general adjunct al județului Suceava, profesorul Ciprian Anton, a declarat pentru NewsBucovina că la Suceava au ajuns 392 400 de teste rapide destinate testării COVID, care au fost preluate duminică dimineața și  că o parte dintre acestea au și fost distribuite centrelor zonale din Câmpulung Moldovenesc- Vatra Dornei, Suceava și Fălticeni, urmând ca în cursul zilei de luni să fie repartizate și centrelor din Rădăuți și Siret.

Anton a spus că reprezentanții unităților școlare din județ arondate centrelor zonale Suceava (2 centre organizate la Colegiul Tehnic „Al. I.Cuza” și la Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu”), Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc- Vatra Dornei, Rădăuți și Siret ar urma să preia în cursul zilelor de luni și marți aceste teste rapide pentru testarea preșcolarilor, elevilor și angajaților din învățământul preuniversitar.

Menționăm că ministrul Educației, Mihai Sorin Câmpeanu, a anunțat, vineri, că 10 milioane de teste rapide pe bază de salivă vor fi livrate în școli până la începutul săptămânii viitoare pentru testarea preșcolarilor, elevilor și angajaților din învățământ.

”Ministerul Educației, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, a transmis repartizarea pe județe pentru primul lot de teste rapide pe bază de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare (cea de-a doua săptămână a semestrului al II-lea). Apreciem deblocarea procesului de achiziție a testelor, atât de necesare pentru funcționarea în condiții de siguranță sanitară a școlilor și grădinițelor”, a declarat vineri, ministrul Educației, Mihai Sorin Câmpeanu.

(LB)


Intră acum și în grupul de