Un nou lot de măști FFP2 a fost trimis de Ministerul Sănătății la DSP Suceava și va fi repartizat personalului din domeniul sănătății


Intră acum și în grupul de

Ministerul Sănătății a repartizat DSP Suceava 2000 de măști de tip  FFP2, lotul urmând să ajungă la Suceava în cursul zilei de marți, a declarat pentru NewsBucovina purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă.

Ea a spus că DSP Suceava urmează să se stabilească modalitatea de distribuire a măștilor din acest lot.

Astfel, din lotul de măști FFP2 primite de la MS, se distribuie medicilor de familie care efectuează testări la cabinete, fiind vorba de 73 cabinete medicale de familie . Lista se găsește pe site-ul DSP Suceava: https://www.dspsv.ro/uploads/Coronavirus/Centre%20de%20testare%20medici%20de%20familie.pdf

Menționăm că Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a aprobat în data de  19 ianuarie 2022 distribuția a 78 000 de măști tip FFP2 din rezerva Ministerului Sănătății pentru personalul din domeniul sănătății.

Într-un comunicat de presă al MS de la acea dată se precizează că măștile de protecție vor fi împărțite de către direcțiile de sănătate publică teritoriale personalului sanitar din spitalele COVID-19, medicilor de familie și personalului direcțiilor de sănătate publică care este implicat în activități epidemiologice.

„Măștile de protecție reprezintă principalul mijloc de protecție, alături de vaccinare”, se arată în comunicatul MS.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a menționat că DSP Suceava a mai primit un lot de 8000 de măști tip FFP2 din rezerva Ministerului Sănătății în data de 23 noiembrie 2021, iar din acest lot au fost repartizate 3000 de măști către medicii de familie din județul Suceava, 1000 de măști pentru personalul DSP Suceava, și 4000 de măști către spitalele sucevene, din care 1000 la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

(LB)


Intră acum și în grupul de