Primăria Suceava alocă în acest an 3,8 milioane de lei pentru exproprieri în vederea realizării parcărilor supraterane, a grădiniței din Obcini și pentru ruta alternativă Suceava-Botoșani


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, într-o declarație de presă, că în  bugetul pentru anul 2022 este prevăzută suma de 3,8 milioane de lei pentru exproprieri.

Din această sumă 3,3 milioane de lei este pentru exproprierea garajelor în vederea construirii de parcări supraterane și a grădiniței din cartierul Obcini, iar 500.000 de lei pentru ruta alternativă Suceava-Botoșani.

Primarul a mai spus că în acest an sunt prevăzute în buget sume de 28 de milioane de lei pentru subvenții, respectiv 13 milioane de lei pentru termoficare și 15 milioane de lei pentru transportul public de călători.

El a remarcat că este prima dată când subvenția pentru termoficare este mai mică decât cea pentru transportul public.

Totodată, municipalitatea suceveană va transfera Spitalului Județean Suceava suma de un milion de lei întrucât marea majoritate a pacienților acestui spital provin din municipiul Suceava.

Pentru unitățile de cult, în bugetul pentru 2022 este alocată suma de 5 milioane de lei.

Tot în bugetul pentru acest an este prevăzută și suma de 1,5 milioane de lei, cofinanțare pentru programul de scoatere din uz a mașinilor mai vechi de 15 ani.


Intră acum și în grupul de