Ion Lungu anunță înființarea OMD Suceava-Orașul Cetății de Scaun. Vor fi promovate turismul cultural, ecumenic, de agrement și de shopping


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, într-o declarație de presă, că municipalitatea suceveană continuă demersurile pentru înființarea Organizației de Management al Destinației, o asociere cu caracter public-privat care va avea ca obiectiv gestionarea destinației turistice Suceava.

Lungu a spus că prima întâlnire va fi organizată în data de 4 februarie la care au fost invitați să participe reprezentanți ai instituțiilor și entităților care vor deveni parteneri în OMD.

 Primarul a spus că municipalitatea a depus deja la Ministerul Justiției cerere pentru rezervarea denumirii și că au fost făcute trei propuneri de nume, cea pe care și-o doresc autoritățile locale fiind OMD Suceava-Orașul Cetății de Scaun.

Lungu a menționat că parteneri în această asociere vor fi Consiliul Județean Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Universitatea Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, dar și reprezentanți ai industriei hoteliere, ai agențiilor de turism și ai Shopping City Suceava și Iulius Mall.

Primarul a precizat că obiectivul acestui OMP va fi să gestioneze destinația turistică Suceava și pe patru categorii, respectiv turism cultural, turism ecumenic, turism de agrement și turism de shopping.


Intră acum și în grupul de