Aqua park în Câmpulung Moldovenesc și sedii ale Bibliotecii Județene Suceava în cartierele Obcini și Burdujeni, proiecte care vor completa Strategia de Dezvoltare a județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava va completa, în ședința din 3 februarie, Strategia de Dezvoltare a județului cu două noi proiecte care ar urma să fie finanțate cu fonduri europene.

Potrivit referatului de aprobare semna de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, Consiliul Județean Suceava a adoptat în 2021 Strategia de Dezvoltare a Județului Suceava pentru perioada 2021-2027, care cuprinde un număr de 1.964 proiecte de dezvoltare a localităților și a județului în ansamblu și urmărește asigurarea unei dezvoltări urbane și rurale integrate, cu respectarea principiilor dezvoltării durabile, în termeni sociali, economici și ecologici și cu impactarea semnificativă a nivelului de trai al comunităților locale.

El arată că Biblioteca Bucovinei I.G. Sbiera a solicitat includerea în Strategia de Dezvoltare a Județului Suceava pentru perioada 2021-2027 a proiectului „Biblioteca de lângă tine”. Obiectivul proiectului constă în construirea sau achiziția de spații proprii pentru asigurarea funcționării filialelor bibliotecii din cartierele Obcini și Burdujeni.

Proiectul are o valoare de 588.235 de euro și urmează să fie finanțat cu fonduri comunitare.

Totodată, Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc a solicitat introducerea în Strategia de Dezvoltare a Județului Suceava pentru perioada 2021-2027 a proiectului „Construire aquapark, municipiul Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava”.

Obiectivul proiectului constă în dezvoltarea infrastructurii turistice în municipiul Câmpulung Moldovenesc în vederea valorificării durabile a potențialului turistic prin realizarea infrastructurii de agrement, sens în care municipiul Câmpulung Moldovenesc a achiziționat o suprafață de aproximativ 3 ha teren.

„Construirea acestui aquapark, alături de domeniul schiabil Rarău și de celelalte obiective turistice din zonă, reprezintă un punct de atracție care să satisfacă cerințele vizitatorilor stațiunii turistice atât în sezonul turistic de iarnă, cât și în extrasezon”, arată Gheorghe Flutur.

Valoarea proiectului acestui Aqua-park este de 24 de milioane de euro, iar municipalitatea câmpulungeană își propune să obțină fonduri prin POR 2021-2027, sau PNNR cu confinanțare de la bugetul local


Intră acum și în grupul de