Ion Lungu îl acuză pe consilierul USR Dan Nichiforel că vântură o „temă falsă” și demonstrează că alocările pentru roata panoramică și fântâna cântătoare sunt de 15 ori mai mici decât pentru străzi. El spune că sucevenii vor străzi, terenuri de sport și locuri de joacă. Exact asta avem în bugetul local


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei Ion Lungu l-a acuzat, miercuri, pe consilierul local USR Dan Nichiforel că deși face parte din majoritatea din Consiliul Local Suceava a votat împotriva bugetului local și explică decizia prin aceea că primarul nu a ținut cont de prioritățile sucevenilor.

Lungu a arătat că înțelege că cei din PSD, aflați în opoziție, nu au votat, dar nu-l poate înțelege pe partenerul de alianță.

„Nu-l înțeleg pe consilierul Nichiforel cu care suntem în alianță și a prezentat o temă falsă și în Consiliul Local și o vântură în continuare pe la posturile de radio și televiziune cum că nu au fost stabilite corect prioritățile în bugetul anului 2022. Dumnealui spunea că cetățenii vor străzi, vor terenuri de sport și locuri de joacă. Exact asta avem în bugetul local”, a spus primarul.

El a menționat că cu grupul de consilieri USR a avut o întâlnire suplimentară în care le-a arătat că ceea ce propun ei ca amendamente sunt incluse, mare parte, în bugetul local, și că a discutat în mod special cu domnul Nichiforel, dar că a constatat că aici este vorba de altceva, fiind vorba de un vot politic.

„Chiar dacă suntem în alianță, domnul Nichiforel a dat un vot politic. Este dreptul lui, nu mă deranjează, dar măcar să nu mai încerce să motiveze de ce nu a votat bugetul”, a mai declarat Lungu.

Primarul a spus că la capitolul străzi în bugetul pentru 2022 sunt prevăzuți 55,6 milioane de lei din care 25 de milioane de lei la reparații străzi și 31,6 milioane de lei la investiții din care 5 milioane de lei pentru ruta alternativă de acces în cartierul Europa, alți 3,8 milioane de lei pentru ruta alternativă Suceava-Botoșani, câte 2 milioane de lei pentru străzile Dobrilă Eugen și Ștefan Luchian, alți 1,8 milioane de lei pentru strada Emil Cioran, un milion de lei pentru parcări de reședință, dar și alte sume de bani fiind alocate pentru alte străzi.

Lungu a subliniat că el crede în investițiile pentru turism, respectiv roata panoramică și fântâna arteziană „cântătoare” din zona de agrement Tătărași.

„Nu poți să faci turism fără să ai obiective de turism”, a spus primarul.

Lungu a arătat că investițiile pentru divertisment sunt de 15 ori mai mici decât sumele alocate pentru străzi.

El a mai declarat că sunt suficiente terenuri de sport în municipiul Suceava și a menționat că la Școala nr. 10 s-a licitat și încep în curând lucrările la sala de sport, este aprobat prin CNI terenul de fotbal de antrenament unde a și fost dat ordinul de începere a lucrărilor, iar alte două terenuri de sport vor fi amenajate la Școlile nr. 1 și 8.

În ceea ce privește locurile de joacă, pentru anul 2022 sunt alocați 2 milioane de lei, a mai spus Lungu.

Primarul a subliniat că bugetul anului 2022 este unul al dezvoltării și că speră să fie făcute toate investițiile prevăzute în buget.


Intră acum și în grupul de