Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Brădățan despre incendiul de la SJU Suceava: S-a acționat rapid astfel încât să nu existe victime. Nu am avut niciun pacient ars sau intoxicat cu fum


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Tiberius Brădățan, a declarat, joi, într-o conferință de presă convocată în cazul incendiului care a afectat Spitalul Județean Suceava că intervenția a fost rapidă și că nu s-au înregistrat victime.

El a arătat că incendiul nu s-a propagat la celelalte etaje ale spitalului, dar a generat un disconfort prin generarea unei cantități mari de fum.

„Cel mai important lucru este că nu am avut niciun pacient ars, niciun pacient intoxicat cu fum. Este un element extraordinar pentru care și eu, ca om care am lucrat în acest spital și Ministerul Sănătății, mulțumim personalului medical și celui de intervenție care au acționat foarte rapid astfel încât să nu existe victime umane”, a spus Brădățan.

El a subliniat că rezolvarea situației medicale a presupus un efort foarte mare de evacuare a 329 de persoane care au trebuit ulterior relocate.

„Evident că pe acel sector de palier unde s-a manifestat incendiul nu se mai află niciun pacient și conducerea spitalului s-a mobilizat foarte eficient pentru a asigura relocarea”,a  spus secretarul de stat.

El a mulțumit tuturor celor care au intervenit la această situație și a apreciat munca de echipă și i-a asiguat pe toți de sprijinul Ministerului Sănătății acolo unde va fi nevoie și va fi solicitat de spitalul care a avut de suferit.

„În ceea ce privește evaluarea situației, ea este în curs. Trebuie să facem în așa fel încât spitalul să-și reia activitatea la capacitatea normală cât mai repede, adică să nu fie afectată funcționalitatea secțiilor”, a spus Brădățan.

El a precizat că, în permanență, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost în contact cu cei din Suceava și a urmărit tot ceea ce se întâmplă la SJU Suceava precizând că acesta a asigurat unitatea spitalicească de tot sprijinul de care are nevoie.


Intră acum și în grupul de