Consiliul Județean Suceava a aprobat să înființeze OMD Bucovina. Flutur: Avem 15 stațiuni turistice și jumătate din capacitatea de cazare turistică din Regiunea Nord Est și trebuie să ne organizăm mai bine


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat în ședința de joi participarea CJ Suceava ca membru fondator al  Organizației de Management al Destinației Bucovina.

„Vrem să facem acest organism de management al destinației Bucovina. Aceste OMD pot accesa fonduri europene, inclusiv PNRR sau ITI, activități de dezvoltare a infrastructurii, de promovare turistică”, a spus Flutur.

El a arătat că județul Suceava deține cam 50 la sută din infrastructura turistică de cazare din Regiunea Nord Est.

„Trebuie să ne mișcăm și să ne organizăm mai bine. Avem 15 stațiuni turistice în județ, de interes național și local și le aducem aici (în OMD Bucovina, n.r.) , agenți în turism. Avem ministrul Turismului care să se lupte pentru promovare. Ați văzut că Guvernul a reușit să achite sume importante pe turism și pe tichete de vacanță și ce mai aveau investiții în capital de lucru”, a spus Flutur.

El a explicat că este nevoie de o acțiune integrată de dezvoltare și promovare a turismului din Bucovina.

„Avem stațiuni turistice care și individual sunt frumoase, dar dacă nu vom gândi la ceva integrat, cum ar fi un tren turistic Suceava-Vatra Dornei ca să nu mai avem aceste coloane de mașini. Poate vine turistul, își lasă mașina și se plimbă cu tichet de vacanță cu trenul acesta. Sunt lucruri care s-ar putea realiza”, a menționat Gheorghe Flutur.

El a mai arătat că este nevoie și de autocritică și sesizarea problemelor care deranjează turistul.

„Nu putem fi doar fuduli că suntem nemaipomeniți. Sunt oameni care îmi spun că e frumos la voi, ba chiar că se mănâncă prea mult, dar că nu se poate pe 30 de mp să-mi bagi 40 de urători care îmi aduc Covid de Anul Nou. Spune proprietarului de pensiune că ar trebui să fie puțin mai cizelat. Dacă noi nu le spunem și din astea avem impresia că suntem cei mai buni și nemaipomeniți, dar vestea nu ni se duce așa. Trebuie să apară pe site-uri note proaste? Avem capacitatea să le discutăm între noi și să-i spun în asociația de turism numele: Uite, te dai mare, dar iată de ce nu-ți mai vin data viitoare cei din București la tine”, a explicat Flutur.

Președintele CJ Suceava consideră că este nevoie de discuție autocritică pentru că în acest fel se crește credibilitatea.


Intră acum și în grupul de