Apa calda nu mai vine pe 1 septembrie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Apă caldă nu va reveni pe data de 1 septembrie la robinetele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Iniţial, data reluării furnizării apei calde a fost anunţată ca sigură de edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, chiar dacă existau voci care spuneau că acest lucru nu se va întâmpla.

Pe parcurul zilei de miercuri însă, primarul Sucevei şi-a cerut scuze faţă de locuitorii oraşului şi a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că “din cauza unei situaţii de forţă majoră apa caldă va reveni la robinete de abia pe data de 6 septembrie”.

“În mare lucrările de înlocuire a ţevilor merg bine, dar a apărut o problemă pe linie de proiectare care duce la întârzierea reluării furnizării. Unul dintre pilonii care susţin magistralele de apă caldă peste râul Suceava, despre care se credea iniţial că este bun, în urma expertizei făcute s-a hotărât că trebuie consolidat. S-a găsit o soluţie tehnică de rezolvare a problemei, dar mai durează iar în urma discuţiilor cu conducerea de la Termica am stabilit ca dată finală ziua de 6 septembrie”, a declarat Ion Lungu.

În urma analizei la faţa locului, s-a decis ca traversarea ţevilor peste râul ce trece prin municipiu să se facă pe o pasarelă metalică, iar constructorii s-au angajat să finalizeze lucrarea până pe data de 31 august. Apoi urmează montarea magistralelor de către Termica fiind necesare pentru acest lucru 6 sau 7 zile de lucru.

Estacada situată în zona Burdujeni a avut de suferit în urma inundaţiilor înregistrate în judeţul Suceava la finele lunii iunie. Atunci, unul dintre piloni a fost luat de ape, iar alţi doi au suferit distrugeri importante.

“Sucevenii vor spune poate că nu ne ţinem niciodată de cuvânt, dar din păcate mai apar şi lucruri neprevăzute, a fost şi această situaţie de forţă majoră, iar soluţia dată iniţial de proiectant nu a fost suficientă fiind necesară modificarea proiectului”, a conchis Lungu.


Intră acum și în grupul de