Doua zile de evaluare a competentelor digitale, la sesiunea a doua de BAC


Intră acum și în grupul de

Un număr de 467 de candidaţi din judeţul Suceava s-au înscris la proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă, la cea de a doua sesiune de bacalaureat, miercuri seară urmând a se încheia centralizarea datelor. Pentru evaluarea competenţelor digitale ce are loc în zilele de 26 şi 27 august s-au înscris 560 candidaţi. Luni a avut loc şi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, s-au înscris la probă 396 de candidaţi, au fost prezenţi 329, dintre aceştia 180 fiind evaluaţi la nivelul „avansat”, 76 de nivel mediu şi 73 „experimentat”.

Probele scrise încep pe 30 august, cu cea la limba şi literatura română, apoi, pe 1 septembrie, va avea loc proba obligatorie a profilului, pe 3 septembrie – proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 5 septembrie vor fi afişate rezultatele.

Absolvenţii învăţământului particular dar şi cei de la stat care susţin Bacalaureatul pentru a treia oara au achitat o taxa de 225 lei.

În urma primei sesiuni de Bacalaureat au promovat 88,94% dintre candidaţi, Suceava clasându-se pe primul loc în ierarhia judeţelor privind promovabilitatea.


Intră acum și în grupul de