Elev campulungean in lotul national largit al Olimpiadei Stiinte pentru Juniori

Un elev câmpulungean s-a calificat în lotul naţional lărgit al Olimpiadei Ştiinţe pentru Juniori. Recent a avut loc la Oradea, judeţul Bihor, faza naţională a Olimpiadei Ştiinţe pentru Juniori, ediţia a IV-a , la care a participat un lot format din 3 elevi din judeţul Suceava. Olimpiada Ştiinţe pentru Juniori se adresează elevilor din învăţământul obligatoriu, clasele a VII-a, a VIII-a şi a IX-a, cu respectarea condiţiei ca participantul să nu împlinească vârsta de 16 ani până la data de 31 decembrie 2010.

Participarea la această olimpiadă a fost una individuală, după o programă şi o bibliografie unică (programa şi subiectele de concurs sunt valabile atât pentru elevii din clasa a VII-a, cât şi pentru elevii din clasa a VIII-a şi a IX-a). Probele de concurs au fost una teoretică şi o alta practică.

Elevul Morozan V. Vlad Petru de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr.3 „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, pregătit de profesorii Ichim Belamia la chimie, Horea Maria la biologie şi Iftimie Lăcramioara la fizică, a obţinut o menţiune M.E.C.T.S. şi calificarea în lotul naţional lărgit.

loading...