Senatorul Orest Onofrei vrea majoritate noua cu PNL


Intră acum și în grupul de

PNL poate contribui alături de PDL la elaborarea unui program guvernamental viguros pentru ieşirea din criză, este de părere senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei, după ce în cadrul şedinţei extraordinare de marţi a Senatului a constatat că liberalii au votat alături de PDL mai multe proiecte de legi înainte de Guvern, inclusiv Legea ANI. „Modul în care s-a desfăşurat şedinţa şi votul exprimat de parlamentarii PNL şi PDL părea firesc, ca într-o alianţă constituită natural”, a spus Onofrei.

El a apreciat că un program guvernamental elaborat de PDL şi PNL ar putea adoptat fără nici un fel de probleme în Parlament. „Aceasta ar contribui să aducă un lucru nou de care are nevoie acum Executivul şi anume încrederea, cu atât mai mult că astăzi, în aproape toată Europa, cei care au gestionat această perioadă de criză, având şi rezultate pozitive, au fost guverne de dreapta”, a mai spus senatorul PDL.

În opinia sa, o asemenea colaborare ar rezolva, pe termen scurt, problema instalării unui nou Guvern şi nu o remaniere, iar pe termen lung, o guvernare de dreapta cel puţin pe încă şase ani. „Consider că PDL trebuie să-şi revizuiască politica de alianţe şi să reînnoiască oferta că PNL, gândindu-se şi la ce garanţii serioase poate oferi liberalilor astfel încât acest proiect să prindă contur”, a conchis parlamentarul democrat-liberal.


Intră acum și în grupul de