Firmă din Sadova sancționată de Garda Forestieră Suceava cu 28.000 de lei și cu confiscarea de material lemnos în valoare de 72.145 de lei


Intră acum și în grupul de

Garda Forestieră Suceava a efectuat în 4-8 februarie 2022, în baza informațiilor deținute cu privire la transporturi fictive de materiale lemnoase pe drumurile  publice o acțiune de verificare împreună cu lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Suceava –  Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol.

Șeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel, a arătat că au  fost  efectuate verificări specifice asupra activității unui operator economic cu sediul social pe raza comunei Sadova, punându-se accent pe existenţa stocurilor de material lemnos din depozitele societății aflate la cele două puncte de lucru declarate din comuna Sadova, în concordanţă cu documentele care atestă transportul respectivelor volume.

Cu această ocazie s-a constatat la primul punct de lucru o lipsă nejustificată în gestiune ce totalizează 15,30 mc lemn de lucru esență rășinoase, sens în care s-a procedat la sancționarea contravențională a operatorului economic cu amendă în valoare de 8000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a respectivei cantităţi de materiale lemnoase, stabilindu-se pentru aceasta o valoare de 3060 lei.

La al doilea punct de lucru a fost găsită o lipsă nejustificată în gestiune ce totalizează 56,31 mc cherestea esență rășinoase, sens în care s-a procedat la sancționarea contravențională a operatorului economic cu amendă în valoare de  10000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a respectivei cantităţi de materiale lemnoase, stabilindu-se pentru aceasta o valoare de 48990 lei.

Totodată, a fost găsit un plus în gestiune de lemn de lucru esență rășinoase (buștean gater) de 34,41 mc, procedându-se la sancționarea contravențională a operatorului economic cu amendă în valoare de 10000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a respectivei cantităţi de materiale lemnoase, stabilindu-se pentru aceasta o valoare de 20095 lei.

În urma acțiunii de control, s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 28.000 lei și s-au confiscat materiale leomnoase cu o valoare de 72.145 lei.

Mihai Gășpărel a precizat că se vor continua verificările cu privire la proveniența și trasabilitatea materialului lemnos.

„Garda Forestieră Suceava atrage din nou atenţia că faptele ilegale din domeniul forestier sunt şi vor fi drastic pedepsite, în perioada următoare urmând a se intensifica acest tip de controale”, a spus Mihai Gășpărel.


Intră acum și în grupul de