Primarii din localitatile inundate, luati la intrebari de conducerea judeteana (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerile administraţiilor locale sucevene au fost luate joi la întrebări de către conducerea Consiliului Judeţean şi a Prefecturii Suceava.

Este vorba despre localităţile care pe parcursul acestui an au avut mult de suferit de pe urma inundaţiilor înregistrate în judeţul nostru la finele lunii iunie.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, s-a arătat destul de dezamăgit la începutul şedinţei când nu i-a găsit în sală pe toţi primarii convocaţi, aceştia fiind ori în concediu ori nu au venit.

De cealaltă parte, prefectul judeţului, Sorin Popescu a ţinut să-i informeze pe toţi primarii de stadiul în care se află campania de primire a materialelor pentru reconstrucţia caselor afectate de inundaţii. “Guvernul a procedat la achiziţia de materiale de construcţii ţinându-se licitaţiile necesare pentru acest lucru. O parte din materiale au ajuns şi au fost distribuite către depozitele stabilite pe raza judeţului, iar o parte urmează să ajungă până la începutul săptămânii viitoare”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Şeful administraţiei judeţene i-a atenţionat pe toţi reprezentanţii autorităţilor locale sucevene că nu se mai permit întârzieri în acţiunea de reconstrucţie şi refacere a locuinţelor atât timp cât materialele necesare sunt, iar vremea permite derularea din plin a lucrărilor.

“Sunt localităţi care ne-au chemat la sfinţit casele şi sunt localităţi care nici nu s-au apucat de treabă. De la Consiliul Judeţean s-au dat câte 50 de milioane de lei pentru manopera fiecărei case ce trebuie construită şi aşteptăm ca primăriile şi oamenii să se mobilizeze. Odată cu venirea materialelor, nu mai există nici un motiv pentru întârziere”, a adăugat Gheorghe Flutur.

În timpul şedinţei de joi preşedintele CJ Suceava a mai spus că va face şi un apel către toţi primarii din zona de munte a judeţului pentru a veni şi ei în ajutorul sinistraţilor cu material lemons absolut necesar pentru finalizarea lucrărilor dorindu-se ca până la finele lunii noiembrie toate construcţiile să fie finalizate.


Intră acum și în grupul de