Începe proiectarea parcului fotovoltaic de pe terenul Termica. Ion Lungu vrea ca aceasta să fie sursa de energie electrică pentru școli, TPL sau clădiri ale municipalității


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, sâmbătă, că a semnat cu firma SC 2 GMG Construct SRL  Cluj Napoca contractul pentru realizarea parcului fotovoltaic pe un teren al Termica.

Contractul are o valoare de 399.000 de lei fără TVA, iar perioada de realizare este de zece luni pentru elaborarea documentației tehnico-economice.

El a spus că a avut și prima discuție cu reprezentanții firmei cu privire la realizarea documentației.

Astfel, s-a convenit că în cadrul perioadei de realizare a documentației de 10 luni  vor fi elaborate studii de teren în primele două luni de la semnarea contractului, va fi elaborat Studiul de Fezabilitate  în 6 luni de la semnarea contractului, iar proiectul tehnic cu detaliile de execuție va fi elaborat în termen de 8 luni de la semnarea contractului urmând ca la finalul celor 10 luni să fie definitivată și cererea de finanțare.

Firma va mai asigura și timp de două luni asistență  pe perioada de evaluare a proiectului.

Ion Lungu a reamintit că municipalitatea suceveană va realiza un parc fotovoltaic pe o suprafață de 30,5 hectare la groapa de zgură a Termica.

„Ne punem mari speranțe în acest proiect, mai  ales în contextul actual când prețurile la energia electrică au crescut de 5 ori. Sperăm să ne asigurăm consumul propriu de energie electrică în oraș la școli, la instituțiile primăriei și mai ales la societatea de transport public local TPL”, a explicat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de