Garda Forestieră Suceava și-a scos inspectorii în trafic să verifice transporturi de lemn. În nici o jumătate de oră au depistat un transport ilegal

Delegații Gărzii Forestiere Suceava, împreună cu lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Suceava –  Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, au demarat, sâmbătă, la primele ore ale dimineții o acțiune de verificare a legalității transporturilor de materiale lemnoase pe drumurile publice.

Potrivit Gărzii Forestiere Suceava, după nici o jumătate de oră de la începerea acțiunii, pe raza comunei Valea Moldovei,  a fost oprit în trafic, venind dinspre localitatea Găinești, o autoutilitară ce transporta material lemnos.

La momentul controlului şoferul camionului nu a putut prezenta un aviz de însoțire pentru marfa transportată, motiv pentru care s-a procedat la reținerea și inventarierea materialului lemnos.

În urma inventarului a rezultat un volum de 8,80 mc cherestea rășinoase cu o valoare de 7656 lei, pentru care s-a dispus conficarea fizică și predarea acestuia în custodia ocolului silvic Gura Humorului, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 6000 lei pentru transport de materiale lemnoase fără aviz de însoțire.

Alte două transporturi efectuate cu încălcarea legislației silvice au fost interceptate în trafic pe raza localității vecine, Păltinoasa. De acestă dată, transporturile efectuate de către un operator economic din localitatea Mănăstirea Humorului, și altul din Molid, erau însoțite de avize de însoțire a materialelor lemnoase. În urma reinventarierii efectuate de către delegatul Gărzii Forestiere Suceava, a fost constatat un volum ce depășea cu 3,06 mc cantitatea consemnată în avizele de însoțire. S-a procedat la sancționarea contravențională a transportatorilor și s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 3,06 mc cherestea rășinoase cu o valoare de 2662 lei.

„Și în perioada următoare vor fi efectuate acțiuni similare pe drumurile publice și forestiere în vederea prevenirii, identificării și sancționării transporturilor de materiale lemnoase cu încălcarea legislației silvice în vigoare”, atenționează Garda Forestieră Suceava.