Politist lovit cu cotul de soferul unui tir cu lemne


Intră acum și în grupul de

Şoferul unui tir încărcat cu lemne este cercetat pentru că a lovit un poliţist, dar şi pentru alte infracţiuni. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, un echipaj al Serviciului Politiei Rutiere a efectua o acţiune împreună cu doi lucrători din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (D.R.D.P.) Iaşi pe linia respectării de către conducătorii de vehicule a greutăţii maxime admise pe drumurile publice.

Astfel, în timp ce se deplasau pe DN 17 din direcţia Poiana Stampei spre Dorna Candrenilor, au observat un autotractor cu remorca încărcată cu buşteni, iar la solicitarea lucrătorilor D.R.D.P. Iaşi, poliţiştii rutieri au pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, oprind legal autovehiculul în trafic, pe partea dreapta a carosabilului.

Autotractorul cu remorcă înmatriculat în judeţul Bistriţa-Năsăud era condus de G. Dumitru, de 27 ani, din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa Năsăud, care a prezentat avizul de însoţire, certificatele de înmatriculare, o copie după actul de identitate şi permisul de conducere, declarând că documentele prezentate în xerocopie nu le are asupra sa, iar autotractorul şi remorca aparţin unei societăţi comerciale din Anieş, judeţul Bistriţa Năsăud.

Şoferul a fost invitat să se deplaseze în zona în care se afla cântarul auto, însă acesta a încercat să convingă poliţiştii să îi lase să plece, deoarece mai are 200 metri şi intră în depozitul firmei de material lemnos unde trebuia să ducă încărcătura. Fiind refuzat ferm, a pornit tirul şi a însoţit echipajul de poliţie rutieră, însă la scurt timp a semnalizat dreapta cu intenţia de a intra în depozit şi a se sustrage controlului rutier.

„Echipajul rutier a oprit în apropierea intrării în depozit, cei doi poliţişti au coborât din autospecială şi au efectuat indicaţii legale rutiere conducătorului auto. Acesta a venit cu autotrenul în forţă şi a virat brusc dreapta, încercând să împingă unul dintre poliţişti, moment în care celălalt poliţist a scos pistolul pentru a face somaţie legală. Conducătorul auto a oprit autotrenul şi s-a conformat indicaţiilor poliţiştilor, conducând autotrenul în zona în care era aşteptat de lucrătorii D.R.D.P. Iaşi.
Aici conducătorul auto a coborât din maşina, a încuiat-o cu cheia şi a fugit. Unul dintre poliţiştii i-a tăiat calea pentru a-l opri, moment în care G. Dumitru l-a lovit intenţionat cu cotul în umăr şi piept, poliţistul căzând lângă carosabil, după care a fugit în zona depozitului, unde i s-a pierdut urma. În urma examinării medico-legale s-a concluzionat că poliţistul necesită pentru vindecare 5-7 zile de îngrijiri medicale cu pierderea consecutivă a capacitaţii de muncă pe această perioadă” precizează IPJ Sucueava.

În urma probelor administrate Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei va continua cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ultraj”.
G. Dumitru a fost sancţionat de către lucrătorii D.R.D.P. Iaşi pentru refuzul de a supune vehiculul verificării prin cântărire cu amenda în valoare totală de 15.000 lei. De asemenea, firma bistriţeană a fost sancţionată cu amendă în valoare de 30.000 lei pentru efectuarea transportului de mărfuri care nu sunt indivizibile cu depăşirea maselor maxim admise.

Pe linie rutieră, G. Dumitru a fost sancţionat în lipsă cu amenda în valoare de 600 lei şi i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 30 zile.
Poliţiştii încearcă să-l găsească pe şoferul în prezent dispărut.


Intră acum și în grupul de