PDL si PSD isi dau palme fara mila. Miza este insa cu mare potential electoral


Intră acum și în grupul de

Democrat-liberalii suceveni i-au pus gând rău preşedintelui executiv al organizaţiei judeţene Suceava a PSD, Ovidiu Donţu. Cei din PDL au cerut autorităţilor statului să se autosesizeze în privinţa şefului Oficiului Judetean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, care este una şi aceeaşi persoană cu O. Donţu, şi care s-ar afla, conform celor din PDL, în ilegalitate.

Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei, senator al României, a declarat că Donţu, este oficial în concediu medical însă acesta nu prea stă pe acasă ca să se refacă, aşa cum prevede legea ci desfăşoară activităţi politice intense. Democrat-liberalii s-au sesizat asupra faptului că Donţu a fost prezent la ultima mare acţiune a social-democraţilor suceveni desfăşurată la Gura Humorului, prima ediţie a Taberei de vară a Tinerilor Social-Democraţi, unde a fost lector în calitatea sa de preşedinte executiv al organizaţiei judeţene.

“După legislaţia actuală el trebuie să fie găsit acasă. Nu stă acasă şi mai şi ţine ocupat un post de şef al unei instituţii deconcentrate. Nu-şi face treaba dar merge la şcoala de vară unde din poziţie de om foarte sănătos ne dă nouă lecţii despre ce ar trebui făcut în acest judeţ. Este foarte grav ce face domnul Donţu şi atitudinea lui este una penală până la urmă”, a declarat presei senatorul Orest Onofrei. Mai mult chiar, parlamentarul sucevean a insistat asupra lipsei de onorabilitate din partea liderului PSD în condiţiile în care statul român traversează criza financiară.

“Dacă este bolnav cu adevărat şi din acţiunile lui şi din felul în care se comportă pare bolnav atunci ar trebui ca diagnosticul să-i fie pus corect şi să stea în concediu medical după boala pe care o are şi nu după boala pe care o declară”, a mai spus Onofrei.

Ţinta nr. 2 a PDL– Mirela Adomnicăi
Senatorul Orest Onofrei nu s-a oprit cu acuzaţiile doar la Donţu. Următoarea ţintă a parlamentarului sucevean a fost ex-deputatul Mirela Adomnicăi, care, în opinia democrat-liberalului s-ar afla într-o situaţie “mai gravă” decât cea a colegului Donţu, deoarece, desfăşoară activităţi politice chiar în timpul programului, ea fiind director-adjunct al AJOFM Suceava.

“Nu-şi face treaba pentru care guvernul o plăteşte dar la şcoala de vară ne dă lecţii. Îi învaţă probabil pe PSD-işti să se comporte cum se comportă şi ea”, a expliucat Orest Onofrei. El a apreciat că atitudinile celor doi social democraţi suceveni sunt “extrem de grave” precizând că dacă la acestea se mai adăugă şi prezenţa la şcoala de vară “a unor PSD-işti cu certificat de handicapat” atunci se poate contura adevărata faţă a PSD “care una spune şi alta face”.

“Dacă cu asemenea personaje PSD-iştii doresc să fie o alternativă la conducerea judeţeană şi mai grav la nivel naţional atunci lucrurile stau extrem de grav. Dacă liderului Catalin Nechifor le acceptă înseamnă că între ceea ce spune şi ceea ce vrea să facă este o diferenţă extrem de mare. Să ne spună dacă asemenea oameni sunt alternativa la conducerea judeţului sau nu pentru că după felul nevinovat, foarte senin şi nonşalant în care ne explică cât de corect trebuie să fii în societate trebuie să fie mai întâi foarte atent cât de corect şi de în regulă sunt oamenii pe care-i are în imediata apropiere şi apoi să vină să ne dea nouă lecţii”, a mai spus senatorul Orest Onofrei.

Ovidiu Donţu contra-atacă agresiv şi lansează acuzaţii dure la adresa senatorului PDL
De cealaltă parte, preşedintele executiv al PSD, Ovidiu Donţu a negat că s-ar afla în concediu medical, spunând că acest lucru este o invenţie a senatorului Onofrei.

“Resping acuzaţiile domnului Onofrei şi dacă tot a pronunţat cuvântul medical în legătură cu persoana mea îl rog să răspună public la următoarea întrebare: Vi se pare normal ca dumneavoastră să beneficiaţi de asistenţă medicală în Austria cu suportul investitorilor străini din judeţul Suceava iar copii şi părinţii noştri să moară în spitalele din România, solidari fiind cu subfinanţarea din sistemul de sănătate?”, a spus la rândul său Ovidiu Donţu.

Acesta din urmă i-a cerut senatorului sucevean PDL să “înceteze să mai susţină prosperitatea firmelor Dagida şi Gatermar din judeţul Suceava” şi să se preocupe mai mult de agenda cetăţeanului.


Intră acum și în grupul de