Ion Lungu: Mulți elevi au pierdut posibilitatea să obțină bursa de merit după ce media minimă de acordare a crescut la 9,50. Dacă se menținea la 8,50 se încadrau 54 la sută dintre elevi


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri că prin modificarea legislației privind acordarea burselor școlare foarte mulți elevi din municipiul Suceava au pierdut posibilitatea să obțină bursa de merit.

El a arătat că dacă se menținea la 8.50 media minimă se încadrau pentru bursa de merit 54 la sută din elevi, iar acum, cu media minimă de 9.50 se încadrează circa 25 la sută din elevi.

„Au pierdut foarte mulți elevi posibilitatea de a obține această bursă”, a spus primarul.

Ion Lungu a reamintit cuantumul burselor care este de 500 de lei pentru bursa de performanță, 200 de lei cea de merit, 150 de lei bursa de studiu și 200 de lei bursa socială.

Potrivit primarului, bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de merit și bursa de performanță.

El a menționat că din acest an se dau burse și la învățământul gimnazial.

Astfel, pe baza situației trimise de la școli, cea mai mare sumă pentru burse va fi la Școala „Miron Costin”-459.000 de lei, Școala Nr. 3 cu 424.000 de lei și Școala „Ion Creangă”-406.000 de lei.

În ceea ce privește liceele, cea mai mare sumă pentru burse de 1,43 milioane de lei va fi alocată Colegiului Național „Petru Rareș”, urmat de Colegiul Economic cu 1,086 milioane de lei și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” cu 801.000 de lei.

Ion Lungu a spus că Primăria Suceava va face tot ce-i stă în putință să gestioneze bine aceste venituri pentru burse și că va colabora intens cu școlile din municipiu mai ales că sunt mari bătăi de cap privind aplicarea noii legislații care nu este foarte clară cu alocarea burselor.


Intră acum și în grupul de