Cioban trimis in boxa acuzatilor pentru ca a ucis un coleg de meserie


Intră acum și în grupul de

Găsit că are discernământ, un cioban cu două clase din judeţul Botoşani a fost trimis în judecată după ce a înjunghiat cu cuţitul un alt cioban. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Luminiţa Leonte, instituţia a dispus, la data de 27.08.2010, trimiterea în judecată a lui A. VASILE MIHAI, pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav.

Potrivit rechizitoriului, în data de 08.05.2010, în jurul orelor 17,00, în timp ce se afla pe raza localităţii Bosanci, pe fondul unui conflict mai vechi avut cu Daniliuc Mihai, din comuna Vorona, A. Vasile Mihai „a exercitat asupra acesteia acte de violenţă repetate şi de intensitate, lovind-o de trei ori cu un cuţit de mari dimensiuni la nivelul corpului, cauzându-i leziuni grave ce au condus în scurt timp la decesul victimei”.

Între inculpat şi victimă exista un conflict mai vechi cu privire la hotarul care delimita suprafeţele de păşunat, precum şi faptul că oile ciobanilor la care erau angajaţi intrau pe aceste suprafeţe de teren în mod aleatoriu.

Având în vedere gravitatea faptei comise, la data de 17.05.2010 s-a dispus efectuarea unei expertize psihiatrice la IML „Mina Minovici” Bucureşti stabilindu-se că A. Vasile Mihai are discernământul păstrat.

Acesta a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore şi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale la data de 08.05.2010, iar la data de 09.05.2010 Tribunalul Suceava dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile, măsură prelungită în condiţiile legii.

Inculpatul a avut o atitudine sinceră, de recunoaştere şi regret a faptei comise.
Inculpatul este cunoscut ca recidivist, suferind anterior o condamnare la pedeapsa de 20 de an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav, fiind arestat la data de 25.01.1994 şi eliberat la data de 27.03.2009 cu un rest de executat de 1764 zile.


Intră acum și în grupul de