Mai mult de jumatate din scolile din judet isi vor deschide portile fara aviz sanitar


Intră acum și în grupul de

Doar 180 din cele 866 de unităţi şcolare din judeţ au autorizaţie de funcţionare, în timp ce 206 se află în curs de autorizare, iar 480 sunt neautorizate, se arată în informarea ISJ Suceava prezentată în şedinţa Colegiului Prefectural Suceava.

Potrivit sursei citate, pe parcursul vacanţei au fost luate măsuri de igienizare a spaţiilor în toate unităţile şcolare din judeţ în vederea asigurării condiţiilor corespunzătoare începerii anului şcolar. De asemenea, prin autorităţile locale au fost începute achiziţii de combustibili în funcţie de tipul utilizat.

În judeţ sunt în derulare, cu fonduri guvernamentale, 65 de lucrări de investiţii din care 20 de construcţie, două de consolidări de clădiri şi 43 de reabilitări. Fondurile aprobate pentru continuarea acestor lucrări în 2010 au fost 8.513.000 lei, dintre care s-au primit 5.800.000 lei. Ca urmare a finalizării lucrărilor, la 15 septembrie vor fi date în folosinţă două obiective, bazinul de înot de la Clubul Sportiv Şcolar Gura Humorului şi Grădiniţa cu Program Normal Marginea.

În prezent, parcul de maşini al judeţului cuprinde 85 de microbuze şcolare, iar pentru asigurarea necesarului au fost solicitate către MECTS încă 20. În condiţiile neasigurării acestora, pentru deplasarea elevilor la unităţile şcolare, vor trebui asigurate soluţii cu implicarea comunităţilor locale, menţionează ISJ Suceava.

În urma analizării reţelei şcolare judeţene potrivit criteriilor transmise de MECTS şi încadrarea în numărul de posturi, ISJ Suceava a dispus desfiinţarea unui număr de 54 de unităţi şcolare din care 37 de şcoli cu clasele I-IV, 15 grădiniţe şi două şcoli cu clasele I-VIII.

În noul an şcolar vor funcţiona în judeţ 866 unităţi şcolare, dintre care 850 şcoli cu învăţământ de masă, şase unităţi de învăţământ special şi zece cluburi ale copiilor.


Intră acum și în grupul de