Gospodarie in flacari in miez de noapte, la Corlata


Intră acum și în grupul de

Pompierii de la trei subunităţi din judeţ au încercat să stingă un incendiu izbucnit miercuri noapte. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, miercuri, la ora 01.40 a fost anunţat, prin apelul unic 112, despre un incendiu izbucnit la o gospodărie aparţinând lui Octavian J., din Corlata, comuna Berchişeşti. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la faţa locului s-au deplasat echipaje de pompieri de la Garda de intervenţie Gura Humorului -un ofiţer şi 8 subofiţeri, cu două autospeciale, de la Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc -4 subofiţeri cu o autospecială şi de la Detaşamentul de pompieri Suceava -4 subofiţeri cu o autospecială. În sprijin au venit şi 3 voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Berchişeşti.

La sosirea echipajelor de pompieri ardea acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 100 mp, acoperişul adăpostului de animale pe o suprafaţă de 120 mp şi aproximativ 30 mp dintr-o anexă, existând pericolul de extindere la 2 case învecinate.

Incendiul a fost lichidat la ora 08.30, cauza probabilă de producere a acestuia fiind un scurtcircuit electric, pornit de la un cablu electric neizolat corespunzător.

Au ars casa de locuit construită din lemn, pe o suprafaţă de 100 mp, adăpostul de animale, pe o suprafaţă de 120 mp şi o magazie, pe o suprafaţă de 36 mp.
Pompierii au salvat două case vecine şi animalele din adăpostul de animale.


Intră acum și în grupul de