Ion Lungu anunță că proiectul de transport metropolitan va fi depus pentru finanțare prin PNRR până la sfârșitul lunii martie. În primă fază, parcul auto va fi format din 20 de autobuze mari și opt microbuze


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că proiectul de transport metropolitan începe se prindă contur și că până la sfârșitul lunii martie va fi depus pentru finanțarea prin PNRR a primei părți a proiectului.

Lungu a spus că a avut, vineri, o discuție cu firma de consultanță și cu cele opt localități implicate și că urmează să fie realizat în două etape, prima prin PNRR și a doua prin Programul Operațional Rgional.

El a explicat că s-a luat această decizie pentru că nu sunt bani suficienți pe PNRR pentru întregul proiect.

Astfel, în prima etapă municipiul Suceava va contribui cu 12,49 de milioane de euro, orașul Salcea cu 500.000 de euro, iar comunele cu 324.770 euro.

Din acești bani se vor putea cumpăra într-o primă etapă 20 de autobuze electrice mari și opt microbuze care va fi parcul inițial pentru transportul metropolitan.

Ion Lungu a subliniat că deși municipiul Suceava are transport electric contribuie cu cea mai mare sumă pentru a realiza transportul în Zona Urbană Funcțională.

„Ne putem dezvolta doar împreună”, a spus Ion Lungu care a menționat că un avantaj al municipalității este că va scoate o parte din transportul județean din oraș pentru a fluidiza traficul.

Proiectul este de aproape 19 milioane de euro și include și 30 de puncte de încărcare în toate localitățile implicate.

„Am stabilit și foaia de parcurs care este foarte strânsă și foarte urgentă”, a spus Lungu.

El a precizat că până în 25 martie toate localitățile din ZUF Suceava vor trebui să aprobe hotărâri în Consiliile locale privind acest proiect cu participarea financiară, cu aplasarea stațiilor de încărcare.

„Mă bucur că a fost consens pe acest proiect și ar fi primul proiect care va fi depus prin PNRR. Are termen de depunere 1 aprilie”, a mai declarat Lungu.


Intră acum și în grupul de