Deputatul George Șoldan: PSD vine cu măsuri concrete pentru a reduce prețul la benzină și ajută românii să treacă mai ușor peste criza scumpirilor

 Deputatul PSD de Suceava George Șoldan susține, într-o declarație de presă, că PSD a decis să reducă cu 50% acciza la carburanți și că, în consecință, va fi redus instant cu 1.2-1.5 lei/litrul de carburant la pompă.

„Venim cu măsuri concrete în coaliția de guvernare, iar ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a început deja să lucreze la elaborarea actelor normative pentru implementarea măsurii”, a spus deputatul.

El a adăugat că, în plus, tot ca o măsură în sprijinul șoferilor și a firmelor de transport, s-au plafonat prețul RCA, iar în următoarele zile vor fi luate și alte măsuri menite să elimine unele restricții care blochează economia.

„Acestea sunt soluții clare care vor veni în sprijinul fiecărui român. Criza prețurilor nu trebuie lăsată pe umerii românilor. Statul are obligația să populația și să mai reducă din poverile fiscale”, a declarat Șoldan.

El spune că 7 lei pe un litru de benzină este prea mult și că acest preț nu scumpește doar biletul de autobuz sau abonamentul lunar al navetiștilor, ci că această creștere galopantă a prețurilor la motorină și benzină se vede deja în costul fiecărui produs la raft.

„Antreprenorii români sunt sufocați de costurile legate de transport și energie. După ce am plafonat și compensat prețul la gaz și energie electrică, PSD propune măsuri concrete pentru a scădea prețul benzinei cu 1,2-1,5 lei/litru. În perioada următoare, liderii PSD vor avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii”, a declarat Șoldan.

El a menționat că în comisiile de profil economic din Parlament va susține aceste măsuri și va solicita tuturor parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, să le voteze în regim de urgență.