Un bărbat din Izvoarele Sucevei a fost reținut pentru amenințarea unui activist de mediu din Solca

Poliția Județeană Suceava a anunțat, joi, că polițiștii au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat bănuit că luni după amiaza a proferat injurii și amenințări la adresa unui tânăr cu activități în sfera activismului de mediu.

Potrivit Poliției Județene Ssuceava, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc și Secției de Poliție Rurală Vama au desfășurat activități investigative și de cercetare penală, în sistem integrat, fiind depuse diligențele necesare pentru exprimarea și obținerea calității procesuale a victimei, dar și pentru probarea activității infracționale a persoanei bănuite de comiterea faptelor.

Astfel, s-a stabilit că luni, în jurul orelor 1400, în timp ce se afla pe raza comunei Moldovița staționat cu autoturismul în parcarea din zona intersecției dintre D.J. 176 cu D.C. Putna Secrieș, un tânăr din orașul Solca a fost acostat de un bărbat, a cărui identitate nu o cunoștea, care se deplasa cu un autoturism de teren, a oprit în dreptul vehiculului său și i-a adresat injurii și amenințări cu moartea.

 Activistul de mediu a fost preluat de polițiști și îndrumat să formuleze plângere penală în legătură cu cele întâmplate, sens în care a fost întocmit dosar penal fiind efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de „Amenințare”, faptă prev. şi ped. de art. 206, alin. (1) din Codul Penal.

În urma activităților investigative și de cercetare penală efectuate a fost identificat ă persoana bănuită de săvârșirea faptelor ca fiind un bărbat de 35 de ani din comuna Izvoarele Sucevei.

În urma administrării materialului probator, sub coordonarea procurorului de caz, în cursul acestei zile s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de „amenințare”, faptă prev. şi ped. de art. 206, alin. (1) din Codul Penal, polițiștii dispunând măsura reținerii bărbatului de 35 de ani pentru 24 de ore.  

Bărbatul a fost încarcerat în Arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, pentru dispunerea unor măsuri procesuale.

 „Prin fermitate și modul integrat și operativ de lucru reafirmăm, încă o dată, că polițiștii nu tolerează astfel de comportamente antisociale și vor dispune măsuri procesuale conform legii, acordând întregul suport la înfăptuirea actului de justiție”, a menționat Poliția Județeană Suceava.