A accident un biciclist cu autoutilitara imprumutata


Intră acum și în grupul de

După ce a împrumutat autoutilitara de la un consătean şi a condus-o sub influenţa băuturilor alcoolice, un bărbat din Cornu Luncii a accidentat un biciclist. Potrivit IPJ Suceava miercuri, la ora 20,45, pe DN 2E, la km 9+400m, pe raza comunei Cornu Luncii, E. Dumitru, de 78 ani, din localitate, în timp ce se deplasa pe lângă o bicicletă, a traversat strada din stânga spre dreapta şi a fost lovit de un autovehicul care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers. După accident conducătorul auto iniţial a oprit, dar şi-a continuat apoi deplasarea spre Fălticeni, părăsind locul accidentului.

În urma verificărilor efectuate a fost identificat proprietarul autoutilitarei în persoana lui Ţ. Mihai, din comuna Baia. La domiciliul acestuia a fost identificată şi autoutilitara implicată în accident, care prezenta avarii la oglinda din partea laterală dreapta.

Ţ. Mihai a declarat faptul că autoutilitara implicată în accident a fost împrumutată între orele 19.00 – 21.00 lui N. Marian, de 28 ani, din localitate, posesor al permisului de conducere categoriile „BE,CE,DE”, din anul 2000.

Acesta din urmă s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Fălticeni şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,16 mg/l, alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări vinovăţia producerii accidentului aparţine atât biciclistului care a traversat strada fără să se asigure, cât şi conducătorului auto care a condus sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma accidentului bătrânul a fost transportat la spital.


Intră acum și în grupul de