UNPR Suceava a strans aproape 4.000 de semnaturi pentru taxa de solidaritate


Intră acum și în grupul de

UNPR Suceava a strâns deja 3.800 de semnături pentru susţinerea proiectului de lege privind impozitarea averilor mari. Potrivit preşedintelui executiv al UNPR Suceava, Cătălina Vartic, “campania pentru strângerea de semnături pentru taxa de solidaritate s-a dovedit a fi, până acum, un real succes, inclusiv în ceea ce priveşte promovarea Uniunii Naţionale pentru Progresul României”.

Ea a precizat că numai în prima săptămână s-a reuşit strângerea a peste 100.000 de semnături în favoarea proiectului de lege iniţiat de UNPR, la nivelul întregii ţări, şi campania va continua până la obţinerea a 1.000.000 (un milion) de semnături.

Pe 23 august 2010, UNPR a lansat în toată ţara o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea proiectului de lege privind impozitarea averilor mari. UNPR Suceava a instalat în centrul oraşului Suceava, în faţa Casei de Cultură, un cort unde, în perioada 23-30 august, tineri din organizaţia judeţeană au prezentat sucevenilor proiectul de lege în vederea obţinerii de semnături de susţinere. De asemenea, în toate oraşele din judeţ, membri ai organizaţiilor UNPR din zonă au colectat semnături pentru susţinerea acestui proiect.

Impozitul de solidaritate propus de UNPR este o măsură care va aduce aproximativ 9 miliarde de euro, în 3 ani de aplicare, bani care vor fi folosiţi pentru echilibrarea bugetului şi pentru plata pensiilor.

Proiectul de lege prevede ca persoanele fizice care deţin bunuri imobile constând în locuinţe sau terenuri precum şi bunuri mobile constând în avioane, elicoptere, ambarcaţiuni sau autoturisme, a căror valoare însumată este mai mare de 450.000 euro sa achite, anual, o taxa de solidaritate în cuantum de 1% din valoarea totală a acestora, care se face venit la bugetul de stat.

UNPR consideră că iniţiativa aceasta poate întruni consensul unor partide şi al unor lideri care, în orice alte privinţe, se situează pe poziţii diametral opuse.


Intră acum și în grupul de