Municipalitatea suceveana are bani pentru combustibilii necesari incalzirii la iarna


Intră acum și în grupul de

„Avem asigurate fondurile necesare pentru combustibilul necesar furnizării de agent termic în sistemul centralizat în această iarnă”, a declarat vineri primarul Sucevei, Ion Lungu, care, cu o zi înainte, a participat la Bucureşti, la o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor pe probleme de termoficare.

El a arătat că în această iarnă se menţine subvenţia de 45 la sută pentru combustibili, ceea ce înseamnă că din resurse guvernamentale municipalitatea va beneficia de aproximativ 10 milioane de lei, la care se adaugă 10 milioane de lei din surse ale bugetului local, iar societatea de termoficare Termica SA Suceava va contribui la rândul său cu fondurile obţinute din vânzarea energiei electrice.

Totodată, edilul-şef a mai precizat că municipiul Suceava va primi fonduri guvernamentale de 2,5 milioane de lei din programul Termoficare 2007-2015, pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a reţelei de distribuţie a agentului termic.

Primarul a spus că în ceea ce priveşte localităţile ce au centrale termice cu supracapacitate, cum este cazul Sucevei, vor fi organizate la MAI, în 15 septembrie, întâlniri punctuale cu fiecare primărie în parte privind strategia de termoficare. „Din fericire, în cazul Sucevei, suntem într-o situaţie avantajoasă pentru că noi am început deja discuţiile privind construcţia unei noi centrale termice în municipiu, dimensionată corespunzător, la cerinţele pieţei. Acum, actuala centrală este mult prea mare şi nu are piaţă pentru producţia realizată”, a spus Lungu.

El a arătat că soluţia este construcţia, în parteneriat public-privat, a unei centrale termice de cogenerare care să asigure necesarul de energie termică pentru municipiu. „Iarna asta vom merge pe vechea centrală şi de aceea facem eforturi să asigurăm fonduri pentru combustibili”, a mai spus primarul.

Societatea de termoficare Termica Suceava a început procedurile privind atragerea de investiţii private în vederea realizării unei centrale termice de cogenerare, precum şi pentru retehnologizarea CET cărbune, angajând casa de avocatură Boştină şi Asociaţii pentru furnizarea serviciilor de consultanţă.


Intră acum și în grupul de