Directorii a 11 unitati de invatamant sucevene au fost inlocuiti


Intră acum și în grupul de

O serie de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Suceava încep anul şcolar cu manageri noi numiţi. După schimbarea directorilor la Colegiul de Informatică „Spiru Haret” Suceava şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava ce a avut loc miercuri, alţi directori au fost înlocuiţi la Liceul „Ion Luca” din Vatra Dornei, Şcoala Nr. 4 din Câmpulung, şcolile generale din Vatra Moldoviţei, Bilca, Stroieşti, Mălini, Breaza, Grădiniţa cu Program Normal Prelungit Nr. 3 din Rădăuţi şi Grădiniţa cu Program Normal Nr. 1 din Siret.

Inspectoratul Şcolar Suceava informează că de la 1 septembrie sunt vacante 164 de posturi de directori plini şi directori adjuncţi de la unităţi şcolare din judeţ, 106 fiind directori plini de la colegii, licee şi şcoli generale, 46 directori adjuncţi, iar 12 la grădiniţe. Toţi au primit decizie de detaşare, majoritatea pe locurile pe care erau, până la organizarea unui concurs de către minister, însă unii au fost înlocuiţi.

Majoritatea managerilor de şcoli din municipiul Suceava au rămas pe post, excepţie făcând prof. Lucian Lungu, de la Colegiul de Informatică, schimbat cu prof. Virginel Iordache, acesta deţinând şi în alţi ani funcţia de director al şcolii respective, şi prof. Sabina Roman, de la Colegiul de Artă, înlocuită de prof. Marielena Pancu, de asemenea fostă directoare a colegiului.

La fiecare început de an şcolar, conducerea IŞJ Suceava analizează situaţia directorilor de şcoli. Unii sunt numiţi cu delegaţie, şi primesc o decizie în acest sens, alţii sunt schimbaţi.
În judeţul Suceava funcţionează 228 de unităţi şcolare cu personalitate juridică.


Intră acum și în grupul de