Gheorghe Flutur, în Vama Siret: În ultima vreme au intrat grupuri numeroase de copii între care și 130 de copii ucraineni etnici evrei


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat marți seara, că în continuare vin foarte mulți refugiați prin PTF Siret și că în ultima oră au venit grupuri numeroase de copii între care și un grup de 130 de copii orfani ucraineni etnici evrei care erau în Kiev și au fost aduși până în frontieră cu autocare conduse de șoferi ucraineni, dar care nu pot ieși din Ucraina având sub 60 de ani.

În aceste condiții, autoritățile sucevene vor pune la dispoziție două autocare spre Cluj Napoca de unde vor fi transportați cu avionul în Israel.

Gheorghe Flutur a mai spus că a comandat patru containere încălzite în PTF Siret din care două pentru mama și copilul și două pentru personalul medical din punctul vamal.

Președintele CJ Suceava a precizat că a avut mai multe întâlniri cu cei din Cernăuți și că trec mereu autovehicule cu ajutoare, în special cu alimente.

„Astăzi a fost o mobilizare foarte bună a primăriilor Suceava, Gura Humorului, Rădăuți, Siret cu mâncare caldă”, a spus Flutur.

El a menționat că de dimineața a împărțit și mărțișoare la copilașii care intrau în țară.

„Suntem pregătiți în continuare”, a spus Flutur care a adăugat că sunt pregătite și utilajele de deszăpezire.

Președintele Flutur a subliniat că este enorm de multă muncă pentru gestionarea situației din punctul de frontieră Siret și a apreciat implicarea a unui număr foarte mare de voluntari.


Intră acum și în grupul de