Gheorghe Flutur: Copiii refugiați din Ucraina vor  putea merge de luni la școală. Duminică vom organiza în Iulius Mall evenimente de prietenie cu familiile de refugiați


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a organizat, vineri, o ședință cu primarii din localitățile de la frontiera cu Ucraina, dar și cu cei unde sunt comunități importante de ucraineni și unde s-au cazat familii refugiate din Ucraina pentru a stabili cu aceștia modul de acțiune în perioada următoare.

Președintele Flutur a spus că a cerut primarilor din aceste localități să facă un inventar al familiilor care stau la locuințele unor suceveni și să le faciliteze copiilor refugiați ca de luni să înceapă școala.

Totodată, el a anunțat că duminică, începând cu ora 11:00, la Iulius Mall urmează să fie organizate „evenimente de prietenie” cu familiile de refugiați.

„În special se vor organiza pentru copii spectacole, dar vor fi li discuții, socializări și împrieteniri”, a spus președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a menționat că acțiuni de socializare a copiilor de refugiați au loc la Siret la Centrul de plasament și la una dintre grădinițe, la Rădăuți, la Hotel Gerald, unde sunt cazate familii cu copii, dar și la Suceava.

„Dorim să extindem acțiunile de manifestare a prieteniei și de socializare cu vizite la obiective turistice, mănăstiri, Cetatea de Scaun, la muzee, pentru cei care sunt doritori”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de