Calea ferata de la Dornesti ramane principala problema nerezolvata a judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent marţi la podul rutier distrus, de la Dorneşti, unde a discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur (PDL), despre linia ferată afectată serios între localităţile Suceava şi Dorneşti, Flutur arătând că se întârzie nepermis de mult începerea lucrărilor, în condiţiile în care au fost alocate fonduri de către Guvernul României.

Preşedintele CJ a explicat că situaţia este determinată în momentul de faţă de procedurile foarte greoaie de atribuire a lucrărilor, care se face prin intermediul SEAP România.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, lucrările de reparaţii la linia ferată dintre Suceava şi Dorneşti sunt extrem de importante şi pentru faptul că aceasta face legătura cu Ucraina şi ca în felul acesta se va putea alimenta cu cărbuni centrala termică de la Suceava.

Guvernul a aprobat în urmă cu două săptămâni o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse pe infrastructura feroviară în ultima decadă a lunii iunie şi prima decadă a lunii iulie 2010 pe linia CF Suceava Nord – Dorneşti.

Suma alocată este de 11 milioane de lei şi vor fi reparate mai multe porţiuni de cale ferată afectată de inundaţii pe ruta Suceava – Dorneşti.

Inundaţiile din acest an au avariat şi calea ferată, fiind afectat transportul feroviar în Bucovina , în special cel de mărfuri.

Senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei, i-a cerut la începutul lunii august, ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, să aloce fonduri pentru refacerea căii ferate distruse de inundaţii în zona Dorneşti întrucât este afectată economia judeţului şi cea naţională.

El a arătat că repararea căii ferate este extrem de importantă şi de urgentă pentru că asigură exportul de mărfuri efectuat de doi mari investitori austrieci din judeţul Suceava, respectiv firmele Schweighofer şi Egger.


Intră acum și în grupul de