Klaus Iohannis vine la Siret pentru a transmite un mesaj de susținere pentru refugiații din Ucraina


Intră acum și în grupul de

Președintele Klaus Iohannis vrea să transmită un mesaj de susținere pentru refugiații din Ucraina și va vizita, sâmbătă după amiaza, tabăra mobilă pentru refugiați de la Siret.

Administrația Prezidențială a anunțat că vizita va începe la ora 16:00.

Tabăra mobilă pentru cazare temporară de la Siret are o capacitate totală de 402 locuri și a avut cel mai mare flux de persoane de la operaționalizare, respectiv 2.050 până sâmbătă dimineața.

În tabără erau sâmbătă dimineața 268 de refugiați care urmează să plece spre locații de cazare din țară sau străinătate.

Președintele Klaus Iohannis vine în Tabăra mobilă din Siret la 10 zile de la declanșarea crizei umanitare din Ucraina care a generat un flux foarte mare de refugiați ucraineni prin PTF Siret.

Imediat după începerea conflictului în Siret a venit premierul Nicoale Ciucă însoțit de miniștrii Apărării, Sănătății, Internelor și de șeful DSU care au văzut principalele nevoi ale autorităților locale pentru gestionarea fluxului de refugiați.

Ulterior, în zona Siret a venit și comisarul european pentru Afaceri Interne și Migrație, Ylva Johansson care a apreciat eforturile făcute de suceveni, de organizațiile neguvernamentale și de autoritățile locale pentru ca refugiații din Ucraina să beneficieze de condiții bune la venirea în România.


Intră acum și în grupul de