Intră acum și în grupul de
În ultimele două zile, peste 100 de polițiști rutieri dar și de ordine publică din cadrul IPJ Suceava și a subunităților de poliție au desfășurat activități de prevenire a evenimentelor rutiere generate de oboseala la volan, anunță Poliția Județeană Suceava.
Potrivit sursei citate, au fost organizate puncte fixe pe principalele artere de deplasare de pe raza județului (DN 2, DN2E, DN17, dar și pe alte segmente de drum) și în colaborare unități hoteliere sau unități de alimentație publică au fost identificate parcări și zone de refugiu unde șoferii aflați în tranzit să aibă posibilitatea să se odihnească.
O atenție deosebită s-a acordat șoferilor din Ucraina în condițiile consumului psihic și fizic la care au fost supuși, riscul de oboseală și surmenaj fiind unul crescut și generând un risc rutier ridicat pentru familiile lor greu-încercate, dar și pentru ceilalți participanți la trafic.
Serviciului Rutier – IPJ Suceava a desfășurat acțiuni informativ – umanitare, pentru cetățenii ucraineni care tranzitează județul Suceava spre alte destinații, în scopul prevenirii accidentelor rutiere, produse pe fondul oboselii la volan, dar și pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la responsabilitatea pe care o au atât față de persoanele din autoturismul pe care îl conduc, cât și pentru toți participanții din trafic.
Polițiștii au oprit în trafic vehicule înmatriculate în Ucraina, ocazie cu care au oferit conducătorilor auto, dar și pasagerilor, cafea, ceai și sfaturi preventive, în limba engleză, dar și în ucraineană, beneficiind de sprijinul unor studenți voluntari vorbitori de limbă ucraineană din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava.
Empatia, discuțiile prietenoase, cuvintele de încurajare alături de un ceai cald și câteva recomandări preventive au întărit speranța celor greu încercați în aceste zile.
Poliția Județeană Suceava recomandă tuturor participanților la traficul rutier să manifeste responsabilitate maximă și să țină seama de sfaturile polițiștilor:
• Conștientizați nivelul oboselii la volan resimțit și nu vă mai continuați deplasarea decât după o pauză de odihnă, respectiv o scurtă repriză de somn de minimum 15 minute;
• Faceți opriri pentru odihnă ca, după parcurgerea a minimum 100 de km, să includeți opriri pentru odihnă;
• Evitați să conduceți autovehiculul pentru o perioadă mai mare de 8 ore/zi;
• Planificați-vă judicios traseele pe care le intenționați să le parcurgeți;
Astfel de acțiuni vor continua și în zilele următoare pentru a veni în sprijinul participanților la trafic și a conștientiza necesitatea importanța respectării normelor rutiere !
Intră acum și în grupul de