Primarul Ion Lungu nu renunta la visul sau


Intră acum și în grupul de

Primăria municipiului Suceava intenţionează să construiască o bază sportivă ce va conţine un stadion, o sală polivalentă, terenuri de antrenament şi bazine de înot pe o suprafaţă de 12 hectare de teren situată la intrarea în oraş dinspre municipiul Fălticeni. Terenurile au fost primite de la Staţiunea de cercetări agricole Suceava, prin Hotărâre de Guvern.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea a preluat 15 hectare de terenuri de la Staţiunea de cercetări agricole, din care o suprafaţă de 12 hectare la intrarea în oraş dinspre Fălticeni şi alte 3 hectare în cartierul Iţcani, aceasta parcelă urmând să fie dată în folosinţă parohiilor din acest cartier pentru amenajarea unui cimitir.

El a spus că cele 12 hectare vor fi folosite pentru construcţia unei baze sportive, care să conţină o sală polivalentă, un stadion, terenuri şi bazine de înot, în acest sens urmând să fie realizat un studiu de fezabilitate.

Primarul a subliniat că dacă pentru construcţia sălii polivalente se vor putea atrage fonduri prin Compania Naţională de Investiţii, pentru celelalte obiective se vor atrage investitori privaţi, prin parteneriat public-privat.
„Au fost investitori interesaţi de acest proiect, sper că mai sunt interesaţi”, a spus Lungu.

El a arătat că după construcţia noului stadion, intenţionează ca pe amplasamentul actualului stadion, din apropierea Primăriei, să fie construit un centru de afaceri.


Intră acum și în grupul de