O noua descoperire arheologica de importanta mare la Suceava


Intră acum și în grupul de

O nouă descoperire arheologică importanta a avut loc luni, 6 septembrie, când pe malul drept al pârâului Brodina, la confluenţa cu râul Suceava s-a găsit un colţ de mamut.

După ce în vara acestui an au fost găsite în albia râului Moldova alte două relicve exemplare, un femur de 121 cm şi o măsea de 28 cm aparţinând speciei Mamuthus Primigenius, zilele trecute a mai fost găsit un colţ de mamut, de această dată pe malul drept al pârâului Brodina.

Descoperirea s-a făcut luni, în jurul orei 16.30 de către loca lnicul Silviu Ionuţ care în acel moment se afla la pescuit. Acesta a anunţat imediat un alt vecin, pe nume Ioan Ursuleac care a sesizat imediat personalul specializat de la Muzeul de Istorie Suceava, implicit pe Bogdan Niculică, arheolog dr. în cadrul muzeului.

“Este meritul descoperitorilor că au luat piesa şi au salvat-o, deoarece la o următoare viitură ar fi dispărut. Piesa se găseşte în condiţii precare deoarece a fost ţinută în mediu umed, motiv pentru care acum se exfoliază”, a declarat pentru News.Bucovina, Bogdan Niculică, arheolog dr. în cadrul Muzeului de Istorie Suceava.
Mâine, în jurul orei 10.00 piesa va fi ridicată de către cei de la muzeu, aflându-se momentan în posesia lui Ioan Ursuleac.

Colţul găsit va intra în conservare, restaurare şi expunere la Muzeul de Ştiinţe Naturale Suceava, acolo unde se păstrează şi celelalte relicve aparţinând mamutului lânos Mamuthus Primigenius.


Intră acum și în grupul de